Laporan Ketua Audit Negara 2020

Laporan ketua audit negara 2019 siri 1 mendapati tiada fatwa khusus ditetapkan bagi jenis perbelanjaan dan syarat projek pembangunan yang harus dibuat menggunakan wang zakat.

Laporan ketua audit negara 2020.
Beberapa laporan audit sudah dikeluarkan dan beberapa akan datang bulan ini.
Ketua audit negara datuk nik azman nik abdul majid memaklumkan terdapat 11 isu punitif daripada 153 isu dikenal pasti dalam laporan ketua audit negara 2019 siri 1.
Bagaimanapun katanya beliau tidak dapat mendedahkan maklumat terperinci berhubung perkara itu kerana tidak mahu mengganggu siasatan yang akan dijalankan.

Laporan ketua audit negara menyebut analisis audit mendapati kerajaan persekutuan mengalami defisit sebanyak rm51370 bilion dengan nisbah defisit kepada kdnk pada kadar 34.
Jabatan audit negara aras 1 9 blok f2 f3 kompleks f lebuh perdana timur presint 1 pusat pentadbiran kerajaan persekutuan 62000 putrajaya malaysia laporan ketua audit negara.
Dia berharap dalam waktu dekat hasil audit tersebut akan dipublikasikan.

Laporan ketua audit negara 2019 siri 1 baru baru ini yang mendedahkan beberapa ketirisan dalam program perolehan beberapa kelengkapan pertahanan negara tidak wajar dipandang ringan terutama oleh pihak pihak yang berkepentingan.
Laporan ketua audit negara mengenai pengurusan syarikat kerajaan negeri melaka tahun 2018 siri 3.
Laporan ketua audit negara mengenai penyata kewangan kerajaan negeri dan agensi negeri serta pengauditan pematuhan jabatan negeri perlis tahun 2019.

Laporan ketua audit negara 2018.
Penyata kewangan kerajaan persekutuan penyata kewangan negeri.